Na een dodelijk ongeluk in Amerika, waarbij een Tesla-rijder op een vrachtwagen botste, roept consumentenorganisatie Consumer Reports (de Amerikaanse tegenhanger van de Consumentenbond) Tesla op om de zelfrijdende technologie voorlopig uit te schakelen.

Volgens Consumer Reports is alle nieuwe technologie waarmee auto’s in steeds groter wordende mate zelfstandig op de weg kunnen opereren een mooie belofte voor de toekomst. Maar n.a.v. het dodelijke ongeval stelt de organisatie Tesla openlijk de vraag of diens ‘autopilot’ niet wat te vroeg de weg op is gestuurd. Het ongeluk zou bewijzen dat er nog veel werk verzet moet worden.

Bovendien zou de naam autopilot teveel verwachtingen scheppen bij de automobilist. Die zou kunnen denken dat de auto alles zelf kan doen. Volgens Tesla is dat echter nog helemaal niet het geval en worden nieuwe Tesla-eigenaren daar ook uitentreuren op gewezen.

De automobilist moet volgens Tesla ten alle tijden op blijven letten en de handen aan het stuur houden. Het systeem is namelijk inderdaad nog lang niet perfect en onverwachte gebeurtenissen moeten door de bestuurder opgevangen kunnen worden. In het geval van het dodelijke ongeval werd een witte vrachtwagen tegen een lichte lucht niet door de ‘autopilot’ van Tesla gespot, waardoor de auto tegen de trailer knalde.

Vergelijkbare artikelen