Van alle stekkerauto’s die in Nederland op de weg zijn is maar liefst 85% een leaseauto of een zakelijk gereden auto die in eigen bezit is. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De overige 15% van de stekkerauto’s in Nederland zijn in particulier bezit. Deze auto’s blijken aanzienlijk minder kilometers te maken dan de zakelijk gereden auto’s. In beide groepen is de Tesla Model S het populairst bij mensen die helemaal elektrisch willen rijden. Op 1 januari van dit jaar waren er daarvan in Nederland 4.400 stuks geregistreerd. Bij de hybrides staat Mitsubishi Outlander op de eerrste plaats.

Van elke 75 kilometer die in Nederland op dit moment wordt gereden is er slechts 1 die elektrisch wordt afgelegd. Dat zou meer kunnen zijn met de huidige auto’s, wanneer met name leaserijders met een hybride niet opvallend vaak toch op benzine zouden rijden. De totaal afgelegde afstand van volledig elektrische en hybride afstand bedroeg in 2015 ongeveer 1,5 miljard kilometer.

Vergelijkbare artikelen