Tesla is niet de eerste die met zonnepanelen in de vorm van dakpannen komt. Nieuw is wel dat de Tesla dakpan niet van een gewone dakpan te onderscheiden is. En met nog een aantal voordelen blijft er eigenlijk geen excuus over om niet over te stappen op zonne-energie.

In samenwerking met SolarCity heeft Tesla de zonnedakpannen ontwikkeld. Het meest bijzondere eraan is dat je de zonnecel alleen ziet als je er recht op kijkt. Bij een schuine opstelling, zoals bij de meeste daken, is de hoek zodanig dat de zonnecel niet te zien is. Daarmee lijkt de zonnedakpan op gewone, traditionele dakpannen. De toepassing van een speciale coating maakt dat de zonnecel onder schuine hoeken niet te zien is. Bovendien zijn de Tesla-zonnepannen veel sterker doordat ze gemaakt zijn van kwarts. Tesla heeft vier verschillende stijlen pannen gemaakt, zodat ieder huis zijn eigen uitstraling kan krijgen. De Tuscan Glass Tile komt het meest overeen met de dakpannen zoals wij die kennen.

Voor de energie die de zonnedakpannen opbrengen heeft Tesla ook de Powerwall 2 ontwikkeld. De nieuwe versie van deze thuisbatterij heeft een betere opslagmethode die de energie die niet meteen nodig is kan opslaan tot maar liefst 14 kWh. De kosten voor de batterij liggen ronde de 5.500 dollar. De eerste Powerwall kon slechts 6,4 kWh opslaan en kostte relatief veel meer met 3.500 dollar.

Vanaf de zomer van volgend jaar wil Tesla een start maken met het aanleggen van de zonnedaken. Niet bekend is of dit alleen in Amerika zal zijn of dat ook een wereldwijde toepassing is voorzien.

Vergelijkbare artikelen