In Hong Kong en Australië heeft Tesla een eigen autoverzekering gelanceerd toegespitst op de zelfrijdende auto’s. Het verzekeringsprogramma heeft de naam InsureMyTesla meegekregen.

Tesla is koploper op het gebied van autonome auto’s. Met zelfrijdende auto’s in het straatbeeld zal het aantal ongelukken afnemen dat door menselijke fouten veroorzaakt wordt. De huidige verzekeringsvormen zullen daarom aangepast moeten worden omdat minder ongelukken leiden tot minder schade en letsel. Met de nieuwe, eigen verzekering speelt het bedrijf slim in op de te verwachten ontwikkelingen rondom verzekeringen die de komst van zelfrijdende auto’s met zich meebrengen. InsureMyTesla is geheel toegespitst op Tesla’s autonome voertuigen. Het initiatief zal in de toekomst voor meer automerken reden zijn een totaaldienst op mobiliteit aan te bieden.

Voor een jaarprijs vanaf, naar verluidt, 1200 Australische dollars is de nieuwe verzekering aangeboden aan Tesla-eigenaren. Daarmee ben je onder meer verzekerd van een vervangende Tesla mocht je de wagen binnen de eerste 36 maanden na registratie total loss rijden. Ook wordt schade aan de Tesla Wall Home Connector gedekt. Bovendien mogen verzekerden zelf hun voorkeur aangeven omtrent de (Tesla) reparatieservice. InsureMyTesla is vooralsnog alleen geïntroduceerd in Hong Kong en Australië. Nog niet duidelijk is of het programma ook in andere landen gelanceerd zal worden.

Vergelijkbare artikelen