De ontwikkeling van het autonoom rijden staat hoog op de prioriteitenlijst van Volvo. De autofabrikant wil de komende tijd een nieuwe R&D afdeling opzetten waarvoor 400 nieuwe werknemers gezocht worden. Er is vooral vraag naar software-engineers.

Volvo denkt vooruit en wil met nieuwe technologieën de eerste autonome Volvo’s over vijf jaar op de weg hebben. Daarvoor moet nog wel het een en ander uitgewerkt, getest en ontwikkeld worden. Met 400 nieuwe werknemers die het bedrijf in de loop van de komende twaalf maanden wil aannemen, denkt Volvo die ambitie waar te kunnen maken. In het nieuwe onderzoekscentrum waar in september de eerste 35 nieuwe werknemers al aan de slag gaan, zal vooral aandacht geschonken worden aan nieuwe technologieën op het gebied van veiligheid, autonoom rijden en elektrische auto’s.

Volvo investeert bovendien ook in contacten buiten het bedrijf. Zo maakte de fabrikant onlangs bekend een samenwerking aan te gaan met taxibedrijf Uber. De bedrijven trekken samen op in de ontwikkeling van de volgende generatie zelfrijdende auto’s. Binnenkort staan pilots op het programma waarbij zelfrijdende auto’s in Engeland en China uitgeprobeerd worden. Het is de bedoeling dat de eerste volledig elektrische auto in 2019 op de markt komt. Alle modellen die voor die tijd op de markt gebracht worden zullen ook als plug-in hybride te verkrijgen zijn.

Vergelijkbare artikelen